Mobiliteitstegoed voor brom- en snorfietsers

Als je jouw brom- of snorfiets laat slopen en kiest voor het mobiliteitstegoed van Dumoco dan ontvang je een Mobiliteitskaart met €380,- aan mobiliteitstegoed (De overige €20,- uit jouw tegoed zijn voor de kaart- en service kosten per kaart). Een voorbeeld: je bestelt 5 mobiliteitskaarten. De totale kaart- en service kosten bedragen €100,-. Jouw mobiliteitstegoed is dan €280,-

Jouw mobiliteitstegoed is bruikbaar in al het openbaar vervoer in Nederland (trein, bus, tram, metro en OV-fiets). De Dumoco mobiliteitskaart werkt als een gewone OV-chipkaart. Je dient voor iedere reis in- en uit te checken.

Ter illustratie: Voor €380,- kan je één jaar lang iedere week één keer heen en weer van Den Haag naar Zoetermeer.  

Let op: aanmelden kan tot en met 31 december 2020 of totdat het budget eerder op is. Ben je eenmaal deelnemer, dan kan je tot maximaal twee jaar na jouw startdatum gebruik maken van jouw mobiliteitsbudget.

Mobiliteitskaart
Heeft u recht op de sloopregeling subsidie? Dan kunt u van Dumoco een mobiliteitskaart ontvangen om te kunnen reizen met het openbaar vervoer, OV-Fiets en Greenwheels
!

Ik wil meer weten over de mogelijkheden van de Dumoco mobiliteitskaart

Wat zijn de Kosten en voorwaarden van de Dumoco mobiliteitskaart

Ik wil de Dumoco mobiliteitskaart aanvragen

Wat kan ik met de Dumoco Mobiliteitskaart?

Openbaar vervoer

  • ​De Dumoco Mobiliteitskaart werkt als een OV-chipkaart. Je dient voor en na iedere reis in- en uit te checken.

  • Bij aanvang staat er € 100,- op jouw mobiliteitskaart. Raakt jouw tegoed op? Bel dan de klantenservice van Dumoco via 088 - 934 34 06 of klantenservice@dumoco.nl. Je ontvangt een mail ter bevestiging dat jouw saldo klaar staat. Tevens vermelden wij hierin jouw resterende mobiliteitstegoed. Haal vervolgens jouw mobiliteitstegoed op bij een NS-automaat of een OV-ophaalpunt. Het tegoed kan door technische redenen helaas niet in één keer gestort worden. 

OV-Fiets

  • Er zijn in Nederland inmiddels al meer dan 250 locaties. Om een fiets te huren hoef je alleen jouw Dumoco OV-chipkaart te laten scannen als je een fiets ophaalt of wegbrengt: je kunt daarna meteen wegrijden. Na afloop lever je de fiets weer in bij dezelfde stalling. De kosten van het gebruik van OV-fiets gaan van jouw mobiliteitstegoed af.

Greenwheels

  • ​Zodra je jouw Dumoco OV-chipkaart hebt ontvangen maak je een persoonlijk account aan bij Greenwheels.

  • Je kunt nu gebruik maken van Greenwheels. De door jou gemaakte ritten kan je in mindering laten brengen van jouw mobiliteitstegoed. Bewaar hierbij de facturen goed zodat je deze bij ons kunt declareren. Je ontvangt het bedrag terug op jouw persoonlijke rekening en wij brengen het in mindering op jouw mobiliteitstegoed. 

Please reload

Kosten en voorwaarden Dumoco Mobiliteitskaart

Aan iedere Dumoco Mobiliteitskaart zijn de volgende kosten verbonden:

  • De kaart- en service kosten bedragen €20,- per kaart bij het slopen van jouw brommer. Voor iedere extra uitgegeven of vervangende kaart brengen wij €20,- kaart- en service kosten in rekening. 

  • De kosten van de kaart en de services worden in mindering gebracht op jouw mobiliteitstegoed.

Vraag nu de Dumoco Mobiliteitskaart aan in 3 stappen

1.
 

Checken

 

Je komt in aanmerking wanneer:
 

  • Je een brom- of snorfiets heeft met een benzinemotor.

  • Je sinds 10 oktober 2019 in Den Haag woont.

  • Jouw brom- of snorfiets sinds 10 oktober op jouw naam staat.

 

Klik hier voor alle informatie op de website van de gemeente Den Haag.

2.
 

Slopen


Om voor een mobiliteitskaart met tegoed in aanmerking te komen, laat je eerst jouw dieselauto, (snor)scooter of brommer slopen bij een door de RDW erkend autodemontagebedrijf. Bekijk de lijst met erkende demontagebedrijven in Den Haag en omgeving. Het demontagebedrijf geeft meestal geld als je een auto voor sloop aanbiedt. Voor brom-, en snorfietsen betaal je meestal een klein bedrag (enkele tientjes) aan het demontagebedrijf om deze te laten slopen. 
Het demontagebedrijf geeft voor jouw voertuig een demontageverklaring af, ook voor brommers en (snor)scooters. Deze verklaring heb je nodig om het tegoed aan te kunnen vragen bij de gemeente.

Let op: een vrijwaringsbewijs is géén demontageverklaring. Zorg dus dat je de juiste verklaring ontvangt van het demontagebedrijf.

3.
 

Aanvragen


Download via onderstaande button het aanvraagformulier. Vul het formulier in, vink  bij vraag 10 optie 3 "OV-tegoed voor een mobiliteitskaart" aan, print het en stuur het samen met alle gevraagde documenten per e-mail naar: subsidies@denhaag.nl of per post naar:

Gemeente Den Haag
Centraal Subsidiebureau (CSb)
postbus 16106 
2500 BC Den Haag

Je ontvangt binnen 4 weken de Dumoco OV-chipkaart(en) bij je thuis. Van Dumoco ontvang je een bestelformulier waa
rmee je het aantal kaarten (maximaal 5) kan aangeven.

 
 
 
Contact
Telefoon

088 - 9343406

E-mail
Bezoekadres

Utrechtseweg 9

3811 NA Amersfoort

Kaart retourneren

Antwoordnummer 4749

3500 SJ Utrecht

Postadres

Postbus 694

3800 AR Amersfoort

Dumoco is een initiatief van Mobiliteitsfabriek en RC-BKA