Mobiliteitstegoed voor dieselauto's

Als je jouw dieselauto laat slopen en kiest voor het mobiliteitstegoed van Dumoco dan ontvang je een Mobiliteitskaart met €970,- aan mobiliteitstegoed (De overige €30,- uit jouw tegoed zijn voor de kaart- en service kosten per kaart). Een voorbeeld: je bestelt 5 mobiliteitskaarten. De totale kaart- en service kosten bedragen €150,-. Jouw resterende mobiliteitstegoed is dan €850,-

Jouw mobiliteitstegoed is bruikbaar in al het openbaar vervoer in Nederland (trein, bus, tram en metro). Jouw Dumoco mobiliteitskaart werkt als een gewone OV-chipkaart. Je dient voor iedere reis in- en uit te checken.

Je kunt een deel van jouw tegoed ook aanwenden voor het huren van een Greenwheels auto.

Ter illustratie: Voor €970,- kun je één jaar lang iedere week één keer heen en weer van Den Haag naar Utrecht.Let op: aanmelden kan tot en met 31 december 2020 of totdat het budget eerder op is. Ben je eenmaal deelnemer, dan kun je tot maximaal twee jaar na jouw startdatum gebruik maken van jouw mobiliteitsbudget.

Mobiliteitskaart
Heeft u recht op de sloopregeling subsidie? Dan kunt u van Dumoco een mobiliteitskaart ontvangen om te kunnen reizen met het openbaar vervoer, OV-Fiets en Greenwheels!

Ik wil meer weten over de mogelijkheden van de Dumoco mobiliteitskaart

Wat zijn de kosten en voorwaarden van de Dumoco mobiliteitskaart

Ik wil de Dumoco mobiliteitskaart aanvragen

Wat kan ik met de Dumoco Mobiliteitskaart?

Openbaar vervoer

 • ​De Dumoco Mobiliteitskaart werkt als een OV-chipkaart. Je dient voor en na iedere reis in- en uit te checken.

 • Bij aanvang staat er € 100,- op jouw mobiliteitskaart. Raakt jouw tegoed op? Bel dan de klantenservice van Dumoco via 088- 934 34 06 of mail naar klantenservice@dumoco.nl. Je ontvangt een mail ter bevestiging dat jouw saldo klaar staat. Tevens vermelden wij hierin jouw resterende tegoed. Haal vervolgens jouw tegoed op bij een NS-automaat of een OV-ophaalpunt. Het tegoed kan door technische redenen helaas niet in één keer gestort worden. 

Greenwheels

 • Zodra je jouw Dumoco OV-chipkaart hebt ontvangen maak je een persoonlijk account aan bij Greenwheels.

 • Je kunt nu gebruik maken van Greenwheels. De door jou gemaakte ritten kun je in mindering laten brengen van jouw mobiliteitstegoed. Bewaar hierbij de facturen goed zodat je deze bij ons kunt declareren. Je ontvangt het bedrag terug op jouw persoonlijke rekening en wij brengen het in mindering op jouw mobiliteitstegoed. 

OV-Fiets

 • Na het aanvragen van het OV-tegoed via het aanvraagformulier ontvang je van Dumoco een bestelformulier. Geef hierin per kaart aan of je gebruik wilt maken van OV-fiets.

 • Er zijn in Nederland inmiddels al meer dan 300 locaties. Om een fiets te huren hoef je alleen jouw Dumoco OV-chipkaart te laten scannen als je een fiets ophaalt of wegbrengt: je kunt daarna meteen wegrijden. Na afloop lever je de fiets weer in bij dezelfde stalling. De kosten van het gebruik van OV-fiets gaan van jouw mobiliteitstegoed af.

Please reload

Kosten en voorwaarden Dumoco Mobiliteitskaart

Aan iedere Dumoco Mobiliteitskaart zijn de volgende kosten verbonden:

 • De kaart- en service kosten bedragen €30,- per kaart bij het slopen van jouw auto. Voor iedere extra uitgegeven of vervangende kaart brengt wij per kaart €30,- kaart- en service kosten in rekening. 

 • De kosten van de kaart en de services worden vooraf in mindering gebracht op jouw mobiliteitstegoed.

Vraag nu de Dumoco Mobiliteitskaart aan in 3 stappen

1.
 

Checken

 

U komt in aanmerking wanneer:
 

 • Je een auto met een dieselmotor hebt.

 • Je sinds 10 oktober 2019 in Den Haag woont.

 • Jouw auto sinds 10 oktober 2019 op jouw naam staat.

Klik hier voor alle informatie op de website van de gemeente Den Haag.

2.
 

Slopen


Om voor een mobiliteitskaart met tegoed in aanmerking te komen, laat je eerst jouw dieselauto, (snor)scooter of brommer slopen bij een door de RDW erkend autodemontagebedrijf. Bekijk de lijst met erkende demontagebedrijven in Den Haag en omgeving. Het demontagebedrijf geeft meestal geld als je een auto voor sloop aanbiedt. Voor brom-, en snorfietsen betaal je meestal een klein bedrag (enkele tientjes) aan het demontagebedrijf om deze te laten slopen. 
Het demontagebedrijf geeft voor jouw voertuig een demontageverklaring af, ook voor brommers en (snor)scooters. Deze verklaring heb je nodig om het tegoed aan te kunnen vragen bij de gemeente.

Let op: een vrijwaringsbewijs is géén demontageverklaring. Zorg dus dat je de juiste verklaring ontvangt van het demontagebedrijf.

3.
 

Aanvragen


Download via onderstaande button het aanvraagformulier. Vul het formulier in, vink  bij vraag 10 optie 3 "OV-tegoed voor een mobiliteitskaart" aan, print het en stuur het samen met alle gevraagde documenten per e-mail naar: subsidies@denhaag.nl of per post naar:

Gemeente Den Haag
Centraal Subsidiebureau (CSb)
postbus 16106 
2500 BC Den Haag

Je ontvangt binnen 4 weken een Dumoco OV-chipkaart(en) bij jou thuis. Van Dumoco ontvang je een bestelformulier waarmee je
 het aantal kaarten (maximaal 5) kan aangeven.

 
 
 
Contact
Telefoon

088 - 9343406

E-mail
Bezoekadres

Utrechtseweg 9

3811 NA Amersfoort

Kaart retourneren

Antwoordnummer 4749

3500 SJ Utrecht

Postadres

Postbus 694

3800 AR Amersfoort

Dumoco is een initiatief van Mobiliteitsfabriek en RC-BKA