Image by Jorik Kleen

CHECK.

Vervoerder: CHECK.

Check biedt flexibele, elektrische deelscooters. Je kunt de scooters huren voor € 0,25 per minuut met een starttarief van € 0,50. Je vindt de scooters op diverse locaties in de stad en je kunt ze hierbij overal in het servicegebied terugbrengen. Tijdens de deelnameperiode kan je ritvouchers ter waarde van € 2,50 bestellen (10 ritvouchers per bestelling). Je kunt hier in totaal 10 ritten mee boeken waarvan € 2,50 is gedekt door het tegoed. Hiermee kan je 8 minuten rijden. Duurt de rit langer dan 8 minuten, dan worden de overige kosten door Check geïncasseerd van jouw bankrekening.  

Hoe werkt het?

Voorbereiding

1. Download de Check app in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android). 

2. Vul jouw persoonlijke gegevens in om een account aan te maken.

3. Tijdens het aanmelden word je gevraagd om een rijbewijscheck te doen en een e-machtiging af te geven. Dit is in het Check proces een noodzakelijke stap. 

4. Volg alle stappen uit volgens de instructie in de app om de registratie te voltooien.

Verzilveren vouchercode

5. Tijdens het registratieproces in de app kan je jouw promocode invoeren. Dit vind je bij stap 2 (betalingsgegevens) van het registratieproces. Vul hierbij jouw vouchercode in. Let op: zijn de huurkosten van de Check scooter hoger dan jouw tegoed? De extra kosten worden dan bij jou in rekening gebracht. 

Reserveren van een Check scooter

6. Zet de locatievoorziening op jouw telefoon aan om de dichtstbijzijnde Check scooter te kunnen vinden. Je ziet een melding in je scherm waarin dit wordt gevraagd.

7. Selecteer een scooter op jouw gewenste locatie op de plattegrond in de app en druk op 'reserveren'. 

8. Vervolgens heb je 10 minuten de tijd om jouw Check scooter te vinden.

9. Jouw gereserveerde Check scooter gevonden? Druk op 'start' en je kan rijden. Veel plezier!

Starten met rijden

10. Nadat de e-scooter geactiveerd is met de Check app haal je de standaard van het slot en houd je de groene knop 2 seconden ingedrukt. Je kan nu wegrijden!

11. Let erop dat je de scooter alleen kunt afsluiten binnen het servicegebied. Je ziet in de app waar het servicegebied ligt. 

Hulp nodig?

  • Raadpleeg de FAQ op https://ridecheck.app/faq 

  • Raadpleeg de app voor uitleg

  • Neem contact op met de support afdeling in de app.